Industridagene arrangeres i Porsgrunn 21. og 22 mai. Nytt av året er at konferansen utvides til to dager, og arrangeres sammen med miljøteknologiklyngen Industrial Green Tech, IKT Telemark og Lederforum Grenland.

– Telemark blir disse dagene en nasjonal møteplass for industriaktører, som både skal presentere status og analysere fremtidige industrielle muligheter, sier prosjektleder for konferansen, Irene Siljan Vestby.

Stein Lier Hansen fronter tunge aktører

På konferansens første dag vil store aktører som Norcem, Yara, Rec Solar, RHI Magnesita, Ineos, Inovyn og Herøya Industripark presentere hvilke utviklingsprosjekter de arbeider med.

Samme dag vil konferansen inneholde innlegg fra både teknologibedrifter i utvikling, kapitalaktører og virksomheter som jobber med å løse utfordringer for utvikling av grønn teknologi for industrien. Her vil blant annet Nordic Blue Crude, Nel Hydrogen, Prosess 21, Norselab og Stein Lier Hansen fra Norsk Industri være innledere.

Industricruise

Konferansens første dag avsluttes med et eksklusivt cruise på Eidangerfjorden og Frierfjorden, som omgis av alle de store industriaktørene i regionen. Deltakerne blir tatt med på en rundtur i kanalbåten MS Henrik Ibsen, og får servert både bevertning, musikk og en industriell omvisning fra sjøpersektiv.

– Dette blir et unikt arrangement. Cruiset starter fra bryggen ved Porsgrunn Porselen, og tar gjestene med på en tre timers rundtur i Norges mest spennende industriområde. Vi får med oss lederne fra de største industribedriftene, som underveis vil fortelle om sine virksomheter mens vi passerer dem. Samtidig vil det serveres god mat og drikke, og levende musikk vil gi en fin ramme for båtturen, forteller Siljan Vestby.

Rundebordskonferanse

Konferansens dag to starter med en rundebordskonferanse som vil ha fokus på spørsmål av nasjonal og internasjonal interesse med politisk tilsnitt. Denne seansen er en arena for diskusjon av muligheter og nødvendige tiltak for å øke verdiskaping og vekst i norsk industri med utslippsreduserende produksjon og teknologi. Tema som diskuteres vil blant annet være rammebetingelser for teknologiutvikling i industrien, kraftkrevende industri som del av det norske energisystemet og raskere endringsprosesser i konservativ norsk industri, forteller Siljan Vestby.

Spennende samarbeid

Industridagene arrangeres sammen med IKT Telemark og Lederforum Grenland, som kjører sine sesjoner dag to på konferansen. Begge aktørene har tema og foredrag som står godt til Industridagene.

IKT Telemark står som arrangør av Teknologidagen, med fokus på digitalisering, industriell IT og bærekraft.

Lederforum Grenland fokuserer på bærekraftig ledelse i det grønne skiftet, og hvilke endringer som må skje i ledelsen av virksomheter for å implementere bærekraft i alle ledd i organisasjonen – både samfunnsmessig, miljømessig og kommersielt.

– Vi er glade for at vi har fått til dette samarbeidet med to aktører som utfyller Industridagene på en spennende måte. Vi håper dette er starten på et langsiktig samarbeid, avslutter Irene Siljan Vestby.