Som så mange andre, er vi stolte av vår region og  vil fortelle om spennende ting som er på gang her. Det er mye å trekke fram. Vi arbeider for å bli verdens første klimapositive industriregion, vi har spenstige byutviklingsprosjekter, imponerende  nye samferdselsløsninger, storslagen natur og  mye mer. Vi kunne fylt mange Powered by  Telemark-magasiner med fortellinger om dette. Men denne gangen har vi et annet fokus, denne gangen skal vi fortelle om menneskene, om de  som sørger for at hjulene er i gang og at Telemark har et innovativt og mangfoldig næringsliv.

Vi vil fortelle om unge og gamle; kvinner og menn; praktikere og teoretikere; noen jobber i prosess- industrien andre med fisk, eiendomsutvikling eller treforedling; de lever i det urbane Grenland, ved kysten eller i det indre av Telemark. For uansett  teknologi og avanserte systemer, så er det  menneskene som er næringslivets viktigste og mest verdifulle ressurs.

I arbeidet med dette magasinet, har vi reist rundt i telemarksindustriens mangfold. Vi har sett det selv, det er en entusiasme og glød hos menneskene som arbeider her – for bedriften de jobber i, for  kollegaene de har, og for Telemark som et  attraktivt bo- og arbeidsted. Vi håper at dere  vil fornemme denne gløden.