Birk Tafjord og Merethe Solli fullfører utdannelsen i arbeid. I Bilfinger blir de sett på som mulige ansatte.

Bilfinger har i alle år utdannet egne fagarbeidere ved å saste på lærlinger. De fleste får jobb når læretiden er ferdig, og det er dét Merethe Solli (20) ønsker.

– Jeg var med pappa på jobb som liten. Han jobbet i industrien og jeg synes det var gøy, forteller Solli. Interessen for elektronikk økte med årene og hun valgte elektro- og datalinjen på Skogmo videregående skole.
Veien videre gikk til Bilfinger, en bedrift hun lenge hadde siktet seg inn mot.
Hennes oppgaver er å sette opp internett, telefon, fiber og alarm-systemer, for å nevne noe. Når tiden som lærling er over, får hun fagbrev i tele-og svakstrøm. Og forhåpentligvis en fast stilling. – Jeg trives her, sier hun smilende.

SER RESULTATET UNDERVEIS

Som lærling er fordelene mange. Du blir skolert i det du ønsker å drive med, du får lønn og mulighetene for fast jobb videre er gode. Birk Tafjord (19) går i lære for å bli CNC-operatør. Det betyr at han produserer komponenter i dreiebenk og fresemaskiner. Tafjord har lært hvordan maskinene skal brukes for å kunne utvikle produktene, som lages etter tegninger.

– Det er morsomt å jobbe med noe jeg kan se resultatene av mens jeg holder på, sier han.
Likevel skal Tafjord gjøre noe annet når fagbrevet er i boks. Han skal studere for å bli ingeniør innen fornybar energi. – Det er fint å ha fagbrev i bunnen, og jeg vil fullføre utdanningen før jeg velger en ny vei, sier Tafjord. Etter sommeren sitter han på skolebenken igjen.

GODE KARRIEREMULIGHETER

Bilfinger har over 70 lærlinger, 30 av dem i Telemark. Høsten 2019 skal de ha inn 14 nye.

– Men de må passe inn her, sier Lars Ivar Bøe, regionsleder i Bilfinger Øst. Han og resten av lederne på Bilfinger ser etter fravær, orden og oppførsel når de skal ansette lærlinger. Spesielt viktig er kvalitetene som gjør studentene til gode fagarbeidere. Når fagbrevet er tatt, er det som nevnt gode muligheter for å få jobb. Det er også gode muligheter for å utvikle seg videre i selskapet. Mange av lederne begynte som lærlinger.

– Vi er avhengig av å utdanne nye lærlinger. Målet er å ansette noen av dem etter fullført utdanningen, kommenterer Bøe, og fortsetter: – Vi er en servicebedrift, de ansatte er vår viktigste ressurs. Det er deres fagkunnskap og kompetanse som er vår forretning.