FrokostForum 25. september kl 08 på Skagerak Arena

Kjære klyngevenner

Det er høy temperatur inne og ute – og vi har aldri krysset av på så mange bokser før første uka i September er over:

  • ONS i forrige uke ble en veldig god opplevelse, les mer her. Og vil du henge med i 2026 er det nå du må rekke opp hånda – vi booker stand før 1. november.
  • Prosess2030-konferansen i samarbeid med Eyde-klyngen og ACT-klyngen denne uken var også en god samlingsplass med stort innhold av nerding blant teknologer som er opptatt av det grønne digitale skiftet. Suksess som gjentas neste år. Eramet og Vianode var på scenen med gode innlegg.
  • Denne uken har vi levert søknad til Innovasjon Norges for å videreføre vårt arbeid med scope 3, veikartet for avfall som er presentert på et par frokostmøter. «Jakten på smart avfall» heter søknaden, og flere av dere er med i søknaden med signerte LOI’er. Flere vil bli utfordret om vi kommer igjennom nåløyet. Vi har også rattet en søknadsprosess til Enova om støtte til å bygge hydrogenfabrikk til maritim sektor. Infeners prosjekt her kommer dere til å høre mer om, gled dere til å se prospektet! Bl.a. på Vekstkonferansen du kan sette av i kalenderen din, 20. november, program kommer. Også har vi kommet gjennom første nåløye i Innovasjon Norges utlysning av klyngemidler. Av 43 søkere er vi nå blant 23 som konkurrerer om 8-10 plasser i et flerårig program. Intervju neste uke – kryss fingre.
  • Vi har også sendt inn våre innspill til næringsministerens planlagte Industrimelding til våren.

Frokostforum 25. september kl 08-10: Sammen med Odd Ballklubb, Grenland Næringsforening og Skien kommune inviteres du til et spennende program vi har kalt «status Google og digitalisert industri». Google kommer på scenen, Yara med sine OT-løsninger opp i skyen og Sweco skal fortelle om deres involvering i bærekraftsprosjekter og hvordan bærekraft tas med i plan og beslutningsprosessen.

Hilsen Bård, Arne, Jostein, Lene og Vibeke