Åpning av den digitale fabrikken

Endelig kunne Fagskolen Vestfold og Telemark sammen med samarbeidspartnerne TS Group, Herøya Industripark og Industrial Green Tech åpne den digitale fabrikken på Herøya. Prosjektet som har resultert i den digitale fabrikken er bevilget midler fra DIKU (direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning).
I 2 år har samarbeidspartnerne jobbet sammen om utviklingen og i dag foretok ordfører Robin Kåss og Jens Christian Thysted (rektor ved Fagskolen Vestfold og Telemark) den offisielle åpningen med både presse og samarbeidspartnere til stede.

Snorklipping ved ordfører Robin Kåss og Jens Christian Thysted (rektor ved Fagskolen Vestfold og Telemark)

Bakgrunnen for samarbeidsprosjektet er knyttet til utfordringene med klima, energi og miljø i prosessindustrienFor å lykkes med den nødvendige omstillingen som kreves er anvendelse av digitalisering viktig. Digitalisering i prosesser gir muligheter for energibesparelser og optimalisering. Utvikling av ny kompetanse blant fagarbeiderne i industrien kreves for å gjennomføre dette. Fagskolen Vestfold og Telemark har utviklet delutdanninger, sammen med samarbeidspartnerne nevnt over, for å gi fagarbeiderne nettopp dette. Les mer om delutdanningene her

Den digitale fabrikken vil være en treningsarena hvor studenter kan teste ut og lære om ulike digitale systemer som de kan benytte i deres jobbhverdag. Ved bruk av den digitale fabrikken vil studentene få økt kunnskap og forståelse om digitale løsninger for å f. eks bedre kvalitet, sikkerhet, miljø og effektivitet i industrien.

Ønsker du å vite mer om dette spennende utdanningstilbudet? se her

Den digitale fabrikken har plass til flere samarbeidspartnere, ønsker du å være med oss? Ta kontakt med Fagskolen Vestfold og Telemark

Morten Walde (konsernsjef TS Group) holdt et innlegg om hvorfor digitalisering er viktig for industriens fremtid

Jens Christian Thysted (rektor) snakker om fremtidens digitale fagarbeider

Morten Walde (konsernsjef TS Group), Irene Siljan Vestby (leder Industrial Green Tech) og
Jens Christian Thysted (rektor Fagskolen Vestfold og Telemark) intervjues av pressen

Engasjerte samarbeidspartnere er klare til å ta i bruk den digitale fabrikken.
Her i front Irene Siljan Vestby (leder Industrial Green Tech) og Iver Evensen (Sales manager Emerson)

Artikler fra mediene:

PD: Lokale nyheter, Porsgrunn | Den Digitale Fabrikken er klar til å ta imot studenter: – En viktig milepæl (pd.no)  (+ sak)

TA: Nyheter, Porsgrunn | Her satses det med ny utdanning – Kenneth er blant dem som har testet satsingen: – Kjempeartig (ta.no) (+ sak)

NRK Radio: Ettermiddag i Vestfold og Telemark – Distriktsprogram – Telemark – NRK Radio  (fra 2:33:26)

NRK TV: Distriktsnyheter Vestfold og Telemark – Fredag – NRK TV  (klipp nr 6)