Klyngearbeidet inn i ny form

Kjære leder av klyngebedriftene i Green Industry Cluster og Industrial Green Tech

Godt nytt år! Håper du er i god helse og ved godt mot! Vi trenger både helse, mot og håp akkurat nå. Administrasjonen er i full gang med å rigge klyngearbeidet inn i ny form som forhåpentligvis vil bestå av summen av de to klyngene. Før vi kan iverksette dette må vi gjennomføre et årsmøte, invitasjon kommer i løpet av et par uker. Da vil også strukturen med forum/arbeidsgrupper være klar. I mellomtiden er det «business as usual», for enkelhets skyld profilert under merkevaren til Green Industry Cluster.

Vi håper at dere ønsker å være med videre.

Det er mange gode ting som skjer om dagen:

  • Det heftigste er nyheten alle sikkert har fått med seg: 283 MNOK til Yaras satsing på grønn ammoniakk. Gratulerer!
  • Vestfold og Telemark Fylkeskommune har bevilget en drøy halv million for å iverksette et prosjekt på sirkulærøkonomi: Resirkulering av avfall -plast, isopor og tre. Det betyr at vi har fart på alle de tre strategiske satsingsområdene hydrogen (Knutepunkt-prosjektet og et svært aktivt Hydrogennettverk), karbon (GICCS-prosjektet) og sirkulærøkonomi.
  • Klyngen har overtatt ansvaret for Powered By Telemark. Vi tror det ligger flere synergieffekter i å koble klyngearbeidet, Industriuka og Powered By Telemark. Vi trenger «power stories» – regionens beste historier som viser det grønne skiftet, teknologi og folka bak.

Et par dagsaktuelle ting:

  • Vi er godt i gang med design av Industriuka 2022. Gi oss tips om du ser koblingsmuligheter med ting du holder på med, men uansett: Sett av tid i kalenderen 30. mai – 2. juni. Og husk at det igjen skal gis en Award til beste eksempel på teknologibedrifter/gründere som jobber sammen med de store. Medlemsbedrifter får rabatterte priser på konferansen.
  • De fleste av oss er opptatt av kraft om dagen. Vi har stukket hodet fram med et tiltak som kan iverksettes raskt som vil gi mer kraft enn mange har skjønt potensialet i. Den sto i Teknisk Ukeblad nylig, og som kronikk i Varden i går (vedlagt).
  • De fleste av våre klyngemedlemmer har virksomhet i Vestfold og Telemark fylke. Det diskuteres nå en splitting, og det er kanskje neste sak vi skal stikke fra hodet på. I så fall vil vi gjerne forankre det i hva våre medlemsbedrifter mener. Dette gjør du fort: Sett ett kryss i dette skjemaet, evnt legg gjerne inn en kommentar i tillegg.

Alt godt!

Bård Stranheim