Arendalsuka i opptak og Frokostforum 4. onsdag i måneden

Kjære klyngevenn

Heftig og begeistret. Heftig oppstart av høstsemesteret med to ukes-arrangementer på rad og begeistret -rett og slett:. Siden forrige Klyngemail har NRK TV sendt en reportasje fra gründercampen Emax. Den finner du her. Flere av de unge møtte vi igjen på neste arrangement, Arendalsuka. Full av pågangsmot deltok de på flere gründerarrangementer og plantet info om vår satsing på unge gründere. Det hører også med til historien at Innovasjon Norge også i år har gitt et solid bidrag. Neste år trenger vi noen flere enn Yara som partnere. Vi ønsker oss en innen energi og en med tech/IT pluss en til som passer inn i det grønne skiftet.

Arendalsuka er rett og slett genial. Grenlandssamarbeidet ga klyngen i oppdrag å skape møteplasser: Stand på beste lokasjon ved havna og 3 egne arrangementer som du alle kan se her:

  • «Hva skal vi bruke kraften til» – ledet av Kristin Saga, presentasjon av Krafttak Grenland ved undertegnede (1:10 ut i sendingen), diskurs ved Carin Petterson (Eramet), Pia Prestmo (Heidelberg), Sverre Gotaas (HIP) (spol til 11:00), og debatt mellom statsråd Terje Aasland og Nils Eirik Stamland, Ineos (fra 33:20)
  • «Telemarksamling» hvor TA-redaktør Ove Mellingen går tett på fire avtroppende ordførere  Hedda Foss Five, Hallgeir Kjelldal, Tor Peder Lohne og Robin Kåss
  • «Vi har problemer. Så hvordan løser vi dem». Varden-redaktør Tom-Erik Thorsen leder debatten mellom Ole-Jacob Siljan (Yara), Thor Kamfjord (Norner), Ådne Naper (SV) og Mahmoud Faramand (Høyre). Til tider frisk og underholdende, men høyt faktanivå!

Frokostforum annonserte vi før sommeren. Hver 4. onsdag i måneden fra kl 8 – 10, litt å bite i, mingletid og et par korte faglige innlegg. Første gang arrangeres dette 27. september. Du som står på distribusjonslista for klyngenytt og er ansatt i en av våre medlemsbedrifter vil få en kalenderinnkalling til møteserien. (Ønsker du ikke å få info om disse møteplassene gir du oss beskjed, så sparer vi deg for det fremover). Først ut er Bouvet og Yara som skal gi oss innblikk i et teknologisamarbeid med LiDAR – optisk fjernmåling. Du vil også få møte @Linn Fagerberg, ny leder av Teknologitriangelet -og leder av vår samarbeidsklynge Electronic Coast.

Alt godt!

Bård Stranheim