Speed date med REC-overtallige

Kjære klyngevenn

«Enthusiasm isn’t everything. But without enthusiasm, everything is nothing”. Vi er så heldig å få lage gode møteplasser hvor entusiasmen deles. Den er smittsom. Men det er sannelig virus også, og møteplasser = spredningsrisiko. Fire i klyngeadministrasjonen har nylig hatt sin covid-pause… Selv har jeg hatt en skikkelig man flue-utgave 😊. Uansett, vi fortsetter å lage møteplasser:

  • Speed date: REC legger ned sin virksomhet i Norge og i Grenland. Det er dobbelt trist fordi REC sine løsninger er avgjørende for å erstatte fossile energikilder med fornybare. Men løsningene er også eneste i verden med gjenbruk av silisium-overskudd -noen kaller det avfall. Dermed var de også med å gjøre fornybarindustrien radikalt mye mer bærekraftig. Paradoksalt nok er ikke dette tilstrekkelig til at AS Norge har klart å finne løsninger på kraftkostnader primært, og selskapets eiere har tatt sin beslutning om nedleggelse.
    Det berører folk!
    Og folk er det viktigste vi har i en industriregion. Derfor ønsker vi at du som har behov for kompetanse som nå blir ledig (se egen oversikt nederst) deltar i lagarbeidet for å finne løsninger, til glede for den som har fått et oppsigelsesbrev rett før jul, og til glede for de oppgaver som venter på hoder, hender og hjerter. Enten du bare vil ha informasjon om kandidatene, eller ønsker å møte dem face to face, kan du respondere på denne lenken.
  • Hjem til jul: Forhåpentligvis har du fått med deg annonsering av arrangementet og spinn i alle sosiale medier. Vi har nå 27 bedrifter med stand, og 105 jobb-nysgjerrige! Si ifra om du ikke har fått plass  og vil være med. Og del invitasjonen.

Vi arrangerte nylig en «pitch night» sammen med Rubynor. Moro og vellykket, og Proventia og klyngen planlegger neste den 20. mars kl 17. Ønsker du å bli invitert til dette og lignende investor-relaterte saker? Legg igjen navn og nummer her.  –  Bonusmateriale vedlagt: EU-nyheter fra Innovasjon Norge. 7 av medlemmene i klyngen var med på Hydrogen Week i forrige uke. Les også mer om Hydrogen Bank, NZIA (den forkortelsen vil du se igjen) og Critical Raw Materials Act.  –   Og skulle du ha lyst til å være med på «Statsbudsjettkveld» 13. desember er du invitert her.

Oversikt over kompetanse som nevnt i første kulepunkt over:
Sivilingeniør – Kjemi
Sivilingeniør – Elektro/el-kraft
Sivilingeniør – Maskin/produksjonsteknologi
Elektriker/automatiker
Mekaniker
Driftsoperatør- Produksjonsteknikk
Driftsoperatør- Kjemi/prosess
Lageroperatør

God helg!!

Bård Stranheim
Daglig leder/CEO