Varsel om årsmøte

Kjære klyngevenner

Det er høyt aktivitetsnivå i klyngen. Det betyr at det også er høyt aktivitetsnivå hos dere – heldigvis henger det sammen. Mye klyngearbeid handler om å koble aktører hvor resultatene kommer rundt neste sving. Med andre ord aktiviteter som går under radaren. Men mye kan vi snakke høyt om:

  • Vi jobber med revidering av klyngens strategi – har du erfaringer eller forventninger vil vi svært gjerne at du bruker to minutter (hvis du bare setter kryss på de 10 spørsmålene) på denne: https://forms.gle/DuU3sqBFeTrfGhYx7
  • Styret i IKT Telemark har nå sagt ja til å anbefale årsmøtet fusjon med oss. Det betyr at vi går i retning av et forsterket teknologi-cluster med Industrial Green Tech, Green Industry Cluster og IKT Telemark. Vårt årsmøte planlegges 22. mars kl 18 – sett av tiden. Navnevalg på en fusjonert klynge vil være en av punktene på agendaen. Mer kommer.
  • Valgkomiteen er synliggjort i kopifeltet på denne eposten. Ønsker du å gi råd eller rekke opp hånda er det bare å ta kontakt.
  • Mandag i denne uka hadde vi et møte med stortingsbenken fra fylket. Sammen med @david.verdu (REC), @Carl Ivar Holmen (Norhybrid) @Sverre Gotaas (SEIDR Energipark) presenterte vi potensialet i alternative fornybare energikilder til vannkraft. Først og fremst for å sette mer lys på sol – som er den glemte potensen i mediadebatten om kraftkrisen. Vi har skrevet om dette i bl.a. Teknisk Ukeblad, og håper å få med oss politikere til å støtte målet om «1TWh sol i 2022» (og hvert år etter). Det er mulig om vi tør å tenke som vi gjorde i elbil-politikken.
  • Vi er stadig på scener for å fortelle om hvordan medlemmene skaper klodens første klimapositive industriregion. Med blues-toner i bakgrunn sto @linn.johnsen@vtfk.no  (kanskje du så henne på Nytt på Nytt i går? 😊) og jeg på scenen og snakket om offentlig/privat samarbeid -hvordan fylkeskommunen og klyngen spiller på lag, på samme tid som fylkestinget besluttet å skille fylket i to. Noen av oss vil si vi tapte den kampen -men vi skal vinne krigen – som handler om å utvikle teknologi som ikke bare er best i verden men best for verden. I samarbeid i fornyet BTV-kontekst?
    Blues er vi også vant til fra Notodden, og der var jeg nylig på Rotary, og «fikk med hjem» et nytt spennende tilskudd til klyngen:
  • Velkommen til Carbon Crusher Inc., kjent i Norge som Crusher Norge AS: Gjør rehabilitering av vei på en rimeligere, bedre, og karbon-negativ måte, ved å knuse opp og gjenbruke veimassen og bruke grønt bindemiddel i veien. Ta kontakt med seriegründer @Hans Arne Flåto for å vite mer eller hvis du har innspill til løsninger som binder CO2 i rehabilitering av vei.
  • Og til slutt: Vi er veldig fornøyde med at vi denne uka lanserte program og start på salg av billetter til Industriuka. Det skal slippes jevnlige nyheter av programinnhold fremover, og når vi har litt mer på plass starter vi også salg av dagspass. Foreløpig får du kun kjøpt ukespass, men det er vel like lurt😊. Som medlem i klyngen(e) får du 33% rabatt! Og festmiddagen på onsdag tror vi kommer til å bli utsolgt, akkurat som vi nå er veldig nær på messe-deltakelse. 100 bedrifter! Dette blir en festuke!

God vinterferie til forhåpentligvis mange av dere!

Bård Stranheim