Ocean GeoLoop – et glimrende eksempel på hva regionen ønsker

Tidlig i 2021 etablerte Ocean GeoLoop kontakt med grenlandsmiljøet og har siden den gang hatt et sterkt engasjement og tilstedeværelse på Herøya og i Grenland.

I sin årsrapport for 2022 omtaler selskapet sitt samarbeid med Yara, et samarbeid som fokuserer på kommersielle muligheter for karbonfangst og elektrisitetsproduksjon, og der partene nå ser på karbonfangst knyttet til Yaras planlagte utvidelsesprosjekt ved sitt kalsiumnitratanlegg på Herøya. Selskapet omtaler også sitt gode samarbeid med Herøya Industripark og har siden 2022 vært medlem og bidratt inn i Powered by Telemark. Selskapet samarbeider også med lokale leverandører og kompetansevirksomheter som blant annet Bluegreen Vision og SINTEF.

Jarann Wold-Pettersen i Powered by Telemark sier: «Vi mener selskapet er et glimrende eksempel på hva regionen ønsker – både måten de bidrar til samarbeidskultur på og hvilke problemer de våger å angripe på nye måter.»

Anne Cathrine Heggem, prosjektleder forteller at hun møtte Ocean GeoLopp under Industriuka 2022, og er spent på hva denne banebrytende teknologien vil gi av muligheter i Yaras ambisiøse planer i visjonen «responsibly feed the world».


Chief Executive Officer, Ocean GeoLoop
Odd-Geir Lademo