ONS, strømkrise og klyngesamling

Uka er snart over. For noen av oss enbetydende med Arendalsuka.

Jeg innrømmer at jeg har det helt topp hver gang jeg er der. Beste uka i året for ekstroverte som ønsker å møte andre samfunnsbyggere. Denne gangen ble min beste, siden vi for første gang hadde samlet alle grenlandskommunene og klyngen og GNF med felles stand, og flere arrangementer. Kraftdebatten, attraktivitetsdebatten, gründerpresentasjoner og åpent hus for alle som heiet på regionen.

  • Nå nærmer vi oss ONS, hvor flere av klyngen stiller på felles stand (se info under min signatur). Vi har telt i Vågen for gode samtaler. Ta kontakt om du skal til Stavanger.
  • Den dårligste nyheten denne uka er konsekvensene av strømkrisa for REC Solar. Ekstra trist og et paradoks når det er solcelleproduksjon med verdens laveste fotavtrykk som blir rammet. Klynga ønsker å finne ut om vi kan gjøre en forskjell sammen med Opt-E: Vi ønsker 3 frivillige bedrifter som kan by på bl.a. sine strømdata (forbruks- og økonomiske først og fremst). Disse vil vi bruke til å lage en analyse for å se på både kommersielle og tekniske forbedringsmuligheter. Send meg et svar på denne eposten om du byr på egen case, og kanskje kan vi utvikle en pakke som både klyngens og GNF’s medlemmer kan dra nytte av.
  • Vi blir en stor gjeng som samles på Industriukas etterfest førstkommende torsdag kl 14 på Klosterøya. Er du opptatt av det grønne skiftet og digitalisering må du få meldt deg på nå: https://lp.24sevenoffice.com/
  • Også denne gangen har vi gleden av å ønske nytt medlem i klyngen velkommen: NorAnergy husker mange av dere fra Industriuka: Disrupsjon av energiløsninger basert på solceller, varmepumper og termisk lagring! Vi ønsker Wilhelm.Huus-Hansen@Noranergy.no & co velkommen!