Save the date x3

Fortsatt god sommer, godtfolk!

Lang sommer er over for min del, med korona som første stoppested. Jeg hadde ingen flyvere å skylde på for endringer i ferieplaner, men flere av dere har sikkert fått testet evne til omstilling også i ferieplaner. Om du også er i gang igjen, kan du være med på vårt første event som begynner i dag: Gründercampen Emax samler 70 unge mennesker fra hele landet på USN på Kjølnes. Fylkesordfører og universitetsrektor skal åpne ballet i morgen mandag 1. august  kl 9:00. Mange av dere er involvert i ulike deler gjennom uka. Stor takk til Yara og Skagerak Energi som stiller med case som de skal bryne seg på i konkurransene. Har du lyst til å møte unge talenter er for eksempel mingle-seansen på tirsdag 2. august kl 11 – 12 et godt forslag, gjerne bli med på lunsj etterpå. Meld deg på her. Hele programmet finner du her.

25. august kl 14:00 – 17:00+ inviterer 24 Seven Office i samarbeid med klyngen og GNF til Industriukas etterfest. Tematikken er digitalisering i det grønne skiftet. Meld deg på her!

8. september kl 16:30 – 18:00 inviterer klyngen, GNF og Tekna til kick off i Grenland Styrenettverk. Mer info og påmelding finner du her.

Før vi tok sommerferie fikk vi en kalddusj da Enova’s støtte til hydrogenprosjekter i maritim sektor ikke ga uttelling for det gode konstrtiet som sto bak klyngens søknad. Du finner de som fikk her. Ingen prosjekter mellom Kristiansand og Oslo er gitt støtte, så siste ordet er nok ikke sagt med det potensiale for avkarbonisering av maritim sektor i denne regionen. Få steder har vel bedre forutsetninger…

Til slutt velkommen til et nytt medlem: Apaxa er en relativt nystartet bedrift bestående av ingeniører med lang fartstid inn mot offshore og landbasert industri.

Nå har de gjort et grønt skifte, og er tungt inne i industriprosjekter hos Vianode som dere kjenner godt i denne klyngen.  «Vi er stort involvert i utvikling og evaluering av nye layoutkonsepter i tillegg til utstyrsdesign av utstyr som ikke er standardisert for produksjonslinje, meldes det fra daglig leder Tommy Heggland Bolsøy. Vi har satt som mål å omstille oss for å ta del i det grønne skiftet etter flere år i oljebransjen. Der tror jeg det ligger fantastiske muligheter i tiden som kommer avslutter Tommy.» Apaxa leverer bl.a. tjenester innenfor 3D-skanning av store og mindre objekter, design og bygging av maskiner og utstyr samt utleie av rådgivende ingeniører/konsulenter.

Vi tror de både kan være partner med mange av våre medlemsbedrifter, og leverandør i prosjekter. Velkommen til @Tommy Bolsøy og kollegaer!