Vi har møtt verdens første automatiserte kafferobot!

Digitalisering av industrien er viktig for å skape bedre prosesser som gir lavere utslippskutt. Maskinlæring er en del av dette bildet.

Bouvet Norge AS flyttet nylig avdelingen sin til Herøya Industripark og ville i den anledning vise en demonstrasjon av hva som er mulig å gjøre med teknologien. Kafferoboten skal være et eksempel og en motivasjon for andre bedrifter til å tørre og ville satse mer på automatisering uavhengig av størrelse og behov.

Kafferoboten blir brukt til å snakke om digitalisering og hvorfor man skal digitalisere. Formålet med digitalisering er at at det bidrar til å øke effektiviteten i hvordan man produserer i bedriften og samtidig at det gjør det litt billigere. Kafferoboten er et godt eksempel på kunstig intelligens i praksis og er med på å digitalisere industrien på Herøya.

Vi har vært å fått en demonstrasjon av roboten sammen Bouvet:

 

Kafferoboten er utstyrt med gripeklo, kamera, sensorer og en moderne kaffemaskin. Den fungerer slik at man stiller seg opp foran roboten. På skjermen ved siden ser man seg selv. Roboten identifiserer så hendene dine, slik at du framover kan bruke disse som pekere på skjermen. Etter å ha trykket på «startknappen» går den i gang med å identifiserer alder, kjønn, skjeggvekst og humør. Basert på dette foreslår den hva slags kaffe du vil ha. Ser du litt trøtt ut foreslår den kanskje en kopp espresso mens hvis du er ung og glad blir du kanskje anbefalt en kopp cappuccino. Når valget er bekreftet, starter serveringen. Roboten henter en kopp, styrer den bort til kaffemaskinen og trykker på de nødvendige knappene for deg. Roboten er med andre ord hundre prosent koronavennlig!

Kafferoboten er et samarbeid mellom:
Bouvet Norge AS
CODY
KUKA
SCHUNK
Kaffemann
SIC
USN

Kom innom Herøya for en kaffeservering du aldri har vært borti tidligere!