Viser frem suksesser på Arendalsuka

Sammen med grenlandskommunene kommer Powered by Telemark til Arendalsuka 2022. Grenland er en attraktiv region å leve, jobbe og drive næring i. Dette vil vi vise frem under Arendalsuka 2022!

Sammen med kommunene i Grenland er vi i Arendal fra 15. til 17. august. Vår base er stand 104 i «Stortingsgata». Vi ser vi frem til gode samtaler om kompetansebehov, attraktivitet, bærekraft, grønn industri, etableringer, gründing og entreprenørskap. Gjennom fire ulike arrangementer løfter vi disse temaene ytterligere, og inviterer til debatter, panelsamtaler, miniforedrag og samtalevennlige treffpunkter.

Grenlandkommunenes program under Arendalsuka

Mandag 15.8 kl. 14.30 – 17.00
Miniforedragsserie: Spennende nyetableringer i Grenland
Grenland er arena for spennende og viktige nyetableringer på en rekke områder. Hva gjøres i Grenland for å legge til rette? Hvorfor velger aktørene Grenland? Hva er viktige suksesskriterier og hva er det sentrale i en god etableringsdynamikk mellom næringsliv, det politiske og offentlig administrasjon?
Sted: Drum Brew, Torget

Tirsdag 16.8 kl. 09.30 – 11.00
Panelsamtale: Hva er en attraktiv by?
Skien og Porsgrunn ble i 2021 kåret til Norges mest attraktive byer. Men hva er egentlig en attraktiv by, og hvilke forutsetninger må være på plass for å skape attraktive byer?
Sted: Randi Lauvdal Blomster, Torget

Tirsdag 16.8 kl. 18.00 – 22.00
Sosialt treffpunkt Grenland – sammen for å lykkes!
Velkommen til hyggelig og samtalevennlig sosialt treffpunkt for alle, i regi av Powered by Telemark! Kvelden startes med en kort introduksjon, før den gode samtalen overtar, akkompagnert av god mat og drikke. Velkommen!
Sted: Drum Brew, Torget

Onsdag 17.8 kl. 09.45 – 10.45
Debatt: Kraft – livsnødvendig, ettertraktet og kontroversiell: hvor går veien?
Nyetableringer, eksisterende virksomheter, industri og private – alle trenger kraft, og behovet blir bare større. I Grenland er dette spesielt synlig i forbindelse med store industri og næringsområder og mulig datasenteretablering. I hele landet blir behovet og spenninger på kraftfeltet synlig på ulike måter. Hvordan står det egentlig til med forholdet mellom produksjon av kraft og forbruk av kraft? Er det riktig at noen bare skal produsere og noen bare skal konsumere? Og hva med bærekraftsperspektivet?
Sted: Ishavsskuta ”Berntine”, Pollen

Les hele programmet: Grenlandskommunene til Arendalsuka 2022. Vi sees!