Frokostforum 25. oktober – Vekstkonferansen 15. november og «Hjem til jul»

Kjære klyngevenn

Kanskje er du nettopp tilbake fra høstferie, og da passer det kanskje med en liten oppkvikker fra oss? Alle med høye ambisjoner for året 2023 har sannsynligvis påbegynt alt som skal skrives inn i årsrapporten. Vi liker det vi ser i klyngens store prosjekter: Industriuka neste år har flere tunge navn på plass, og en rekke av klyngens medlemmer er godt i gang med å bygge det faglige innholdet. Selv med enda mer plass avsatt til utstillere nærmer vi oss utsolgt! GICCS-prosjektet er i rute. Vegkart for avfall likeså, Katapult-nodeprosjektet leverer i dag(!) første halvårsrapport og vi syns selv at dette ser fantastisk bra ut. Men dette er innovasjon i konkurranse med 7 andre gode noder i landet, så her MÅ vi sikte høyt! Våre markedsføringskampanjer gjennom spredning av det vi kaller «power stories» har nådd lenger i år enn noen gang: Over 5 millioner visninger av historier som disse: Tor-Erik, Magnar. 2022: Franz, David og familien Tóth. Nå skal vi ut med en ny kampanje. Med mål om at flere oppdager at det er her folk og bedrifter kan være med å skrive seg inn i historien om klodens første klimapositive industriregion.

“What’s in it for me?” spør de fleste som betaler for et medlemskap. Dette bør du få med deg:

 • Frokostforum 25. oktober: Fra kl 8 står kaffe og rundstykker klart. Meld deg på her (om du ikke allerede har takket jeg på kalenderinnkalling).
  Den faglige delen burde interessere oss alle:
  • Rune Mathisen, SINTEF skal gi en intro til AI, basert på big data fra industrien
  • Pål Kristian Levang, NORNIR skal følge opp og vise frem banebrytende teknologi – intelligente virtuelle nettverk som bruker sensorer og AI
  • Alf Reistad, Rear Earths Norway arbeider med å etablere verdens mest bærekraftige mineralutvinning på Fensfeltet
 • Hydrogennettverket 8. november med HydrogenPro, INEOS Hydrogen og Cirkel K på agendaen. (teams-møte, si ifra om du ønsker invitasjonen)
 • Sammen med Fotballklubben ODD og Grenland Næringsforening arrangerer vi en vekstkonferanse 15. november i Langesund. Hele dagen, med middag på kvelden. Se for deg Industriuka på en dag. Sett av dagen, mer info kommer denne uka. Vi gleder oss til å avsløre programmet!
 • «Rekruttering» sier de fleste klyngemedlemmer når vi spør hva vi kan gjøre for dem. Derfor arrangerer vi «Hjem til jul» 21. desember kl 18:30: Hjem til jul | Facebook
  Målgruppen er de mellom 25 og 40, som nærmer seg slutten på studier eller har jobbet en stund og som kommer til Grenland til jul. De vi ønsker skal ønske seg hit! Alle hovedkontakter i medlemsbedriftene har fått info og lenke for å melde seg på. Er du usikker på om din bedrift har hengt seg på, kan du fylle ut denne så kobler vi sammen. Max to personer fra hver bedrift, og kanskje må vi sette strek – først til mølla.

Mye politikk på klyngen om dagen. Nye ordførere er vi i god dialog med, varsko om utsettelse av det grønne skiftet (de inngåtte kommunale «regjeringsplattformene» bekymrer oss men vi skal bidra innenfor det som nå er mulig å få til!), dialog med olje- og energiministeren om regjeringens oppdaterte veikart Grønt Industriløft 2.0 -som vi mener har lite å tilføre de aktørene som skal bidra til å oppnå nasjonens klimamål i 2030. Statsbudsjettets endringer av CO2-kompensasjon bidrar heller ikke i riktig retning. Også konstaterer vi at det florerer mye ensidig om en forhåpentligvis nær forestående Google-satsing. Derfor har vi, flere i styret og klyngemedlemmer skrevet under på et «Velkommen» og beskrivelse av betydningen det vil ha for regionen.

Måtte uka tikke av i alle boksene dine!

Bård Stranheim